Johannes Kanasen blogi Inhimillinen ja oikeudenmukainen yhteiskunta

Kaikki blogit puheenaiheesta Donald Trumo

Pohjois-Korea antoi varoituksen Trumpille

Pohjois-Korean uhittelu ja propaganda on vieläkin älyttömämpää kuin Trumpin.  Maa uhoaa antavansa varoituksen Trumpille ja pystyvänsä iskemään ohjuksillaan Yhdysvaltoja vastaan. Tämä vastaa suunnilleen samaa kuin Suomi uhoaisi pystyvänsä iskemään Venäjälle leikkihelikopterilla.

Kuka voi tosissaan ottaa tuollaista uhittelua? 

Ilmeisesti pohjoiskoerealaiset ainakin näyttelevät uskovansa.

Uusliberalismi on johtanut demokratian rappioon

Donald Trump on näyttänyt kuinka valtaa käytetään häikäilemättömästi. Viimeisin esimerkki ovat keskustelut, joita hän kävi nyt jo erotetun FBI-johtajan kanssa kun tämä oli vielä virassaan. Trump vaati FBI-johtajalta lojaalisuutta ja vihjaili potkuilla kun taas FBI-johtaja yritti kertoa miksi demokratiassa poliisin ja presidentin tulisi olla toisistaan riippumattomia.

Mitäs sitten, jos Trump törmää oikeaan kriisin?

Tätä on alettu pohtia – ei pelkästään hallitsemassaan valtakunnassa vaan laajemmaltikin. Uskoisin, että republikaanien kabineteissa pienet piirit pohtivat asiaa tänäkin viikonloppuna. Vainoharhaisuus alkaa pilkistellä valkoisen talon isännän toimenpiteistä entistä selkeämmin. Vuotoja henkilökunnan puolelta ei pystytä estämään ja lähipiiri pyrkinee suojaamaan selustaansa. Mutta miten Trump selviäisi todellisesta kriisistä? Toivotaan, että kokemusta omaavat henkilöt ovat lähellä, jos tällainen tilanne syntyy.

Pitäisikö Trumpista kirjoittaa kohteliaasti ja kunnioittavasti?

Pitäisikö Trumpista kirjoittaa kunnioitavaan sävyyn, nyt kun hän on presidentti, presidentti jonka päätöksistä riippuu monen muunkin kohtalo paitsi jenkkien kohtalo.

Monet niistä jotka ovat järkyttyneitä siitä miten epäkunnioittavasti Trumppia kohdellaan täällä somessa ovat itse sitä mieltä että joistakin kansanryhmistä, kuten islamilaisista, somaleista tai afrikkalaisista voi puhua epäkunnioittavasti ja on sananvapauden rajoittamista jos sitä epäkunnioittavaa puhetapaa paheksutaan tai rajoitetaan jollakin tapaa.

Vastavalittu presidentti Trump, olen pettynyt Teihin.

Olen viime aikoina saanut useita sähköposteja Yhdysvaltain tulevalta presidentiltä. Sävy viesteissä on varsin kohtelias ja yhtenäisyyttä rakentava, kuten voitte viimeisimmästä viestistä itse todeta:

"Dear Jani,

The Election may be over, but our work is just getting started.

In 58 days, we begin our mission to Make America Great Again!

As I've said so many time before, I will not be able to do it alone. I'll need you to step up and play and active role in fixing our country and enacting our platform for America.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä