*

Johannes Kanasen blogi Inhimillinen ja oikeudenmukainen yhteiskunta

Kaikki blogit puheenaiheesta Juridiikka

Suomen oikeusjärjestelmällä on huollon paikka

Linkki Jukka Kekkosen, Terttu Utriaisen ja Matti Tolvasen haastatteluun: http://areena.yle.fi/1-2109037

 

Suomen oikeusjärjestelmän kipupisteitä ja niiden ratkaisuvaihtoehtoja

 

Sipilän erikoiset tunteilut (ja ehkä vähän minunkin)

Juha Sipilän ja YLE:n välinen skisma on ollut varsin viihdyttävää seurattavaa. (Hikipedian kanta tapahtumaan on yksiselitteinen; Varoitamme mauttomia vitsiuutisia kirjoittavia. Kuten minua itseäni.

Piispojen kannat kattoon!

Piispankokous käsitteli avioliittolain muutoksen suhdetta kirkollisiin vihkimisiin. Tämä kaikki on tietenkin hienoa. Etenkin kun siitä tehdään virallisia selontekoja ja kaikkea. Tämä edustaa jo aika vahvasti "kirkon virallista kantaa". Tai sitten ei.

Oikeudet ovat oikeuksia - lakimuutoksia ei voi perustella taloudella

Suomen hallitus on arvioinut, että valtiontalous on huonossa kunnossa. Väki vanhenee ja kustannukset kasvavat. Hallitus ei kuitenkaan halua nostaa veroja. Yritysten kustannuksia pitäisi myös pienentää ja kilpailukykyä lisätä.

Tästä seuraa että lakisääteisten palveluiden ja oikeuksien ylläpitämisestä tulee hankalaa kun raha ei tahdo riittää. Hallitus onkin päättänyt pitää menojen kasvun tiukasti kurissa.

Pontius Pilatuksen vaikea asema

Pontius Pilatus on historiassa nähty usein joko heikkotahtoisena luikurina tai suoranaisena roistona. On toki esitetty ymmärtäväisempiäkin näkemyksiä, mutta kokonaisuudessaan analyysi on jäänyt hyvin pintapuoliseksi ja harva tuntuu ymmärtävän kuinka monimutkaisesta asiasta oli Pilatuksen kannalta kysymys.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä