Johannes Kanasen blogi Inhimillinen ja oikeudenmukainen yhteiskunta

Kaikki blogit puheenaiheesta Kemi

Vasemmiston vappuna ei työtä juhlita

Parhainta Vappua Kemi ja koko metsäinen Suomi! 

Takana on hienoja uutisia Kemiin ja koko Suomeen.  Koko Suomen luulisi iloitsevan kuin MM-kullasta 1995.  Suunta on kääntynyt. Uusiutuviin raaka-aineisiin ja energiaan perustuva teollisuus uskaltaa investoida pohjoiseen. Työväki riemuitsee,  metsähallitus tulouttaa, metsänomistajat hykertelevät ja Ruotsi jää pronssille. 

Vasemmisto vastustaa työpaikkoja vapun kunniaksi?

Olen ollut työväenhenkinen koko sen ajan, kun olen ollut ylipäätään politiikasta kiinnostunut. Nimenikin olen saanut Väinö Linnan romaanin innoittamana Akseli Koskelan mukaan. Liekö nimi minua pahentanut, kun tämä on tällaista kapinoimista ollut niin kauan kuin muistan.

Vihreä metsäpolitiikka tarjoaa kylmää kyytiä maakunnille

Metsä Groupin ilmoitus hankesuunnittelun aloittamisesta uuden biotuotetehtaan rakentamiseksi Kemiin on positiivinen viesti suomalaiselta teollisuudelta: Tulevaisuususko on luja ja Suomeen kannattaa investoida.

Kaupunkia tulisi kehittää myös sen keskustan ulkopuolella

Kemin kaupungin kehittäminen on viime vuosina mennyt keskusta- alueen kehittämisen ehdoilla ja eri palvelut ovat keskittyneet enemmissä määrin kaupunkikeskustaan. Vaikka matkailun ja keskustan asukkaiden elinvoiman lisääminen onkin tärkeää, eri asuinalueiden kehittämistä ei sovi unohtaa.

Eri alueiden kehittämistä voisi lähteä miettimään koulu- ja päiväkotiverkon kautta. Asuinalueilla sijaitseviin nykyisiin ja ehkä tuleviinkin koulurakennuksiin voitaisiin sijoittaa useita toimintoja ja kouluista saataisiin näin alueen toimintakeskuksia.

Kemiläisten lasten ja nuorten terveydellä ei voi leikkiä

Kemin valtuusto on keväällä ison asian äärellä kun päätetään siitä, minkälainen kouluverkko kaupunkiimme rakennetaan. Asia on erittäin kiireinen niin opetuksen suunnittelun kuin lasten ja nuorten terveyden näkökulmasta. Ratkaisu ei ole helppo eikä yksiselitteinen. Päätöstä tehdessä pitää pystyä arvioimaan myös Kemin tulevaisuuden rakentuminen.

Jalkapalloa ja Aku Ankkaa talousarviokokouksessa

Kemin kaupunginvaltuustossa on ilmeisesti peruskuntoharjoittelu tältä kaudelta ohi, ja on siirrytty kevennettyihin harjoituksiin tulevia vaaleja silmälläpitäen. Uutiset nimittäin kertovat useammankin kemiläisvaltuutetun seuranneen Kemin Palloseuran ottelua tableteistaan valtuuston talousarviokokouksen aikana. Voi hyvällä syyllä sanoa, että aivan kaikki valtuutetut eivät ole olleet täysillä mukana Kemin talousasioista päätettäessä.

Luuserit liikenteessä

Yhä jaksavat uusnatsit ja muut luuseririkolliset hyökkäillä turvapaikanhakijoita vastaan. Viimeisimpänä Siilinjärven postmodernit (ettei vaan ihan perussuomalaiset?) taiteilijat levittivät julisteita. Mihin kaikkeen nämä elämässään epäonnistuneet kykenisivätkään jos eivät tuhlaisi aikaa, vaivaa ja rahaa pelleilyyn? Ehkä elämässä onnistumiseen? Ihan oikeaan hyvän tekemiseen?

Aku Ankka tärkeämpi kuin talousarvio

Politiikassa näyttää päättäjiksi seuloontuvan monenlaista sakkia. Toiset kääntävät takkinsa perusteellisesti ja toiset eivät vaivaudu edes selvittämään miten päin takki on alun perin tullut laitetuksi.

Kemiläiseltä erään puolueen kaupunginhallituksen jäseneltä oli jäänyt ilmeisesti uusin Aku Ankka lukematta ennen hallituksen kokousta, eikähän sellaista toimitusta mitenkään voinut siirtää kokouksen jälkeiseen aikaan.

Korkea verotus tuhoaa Lapin tulevaisuuden

Korkea verotus aiheuttaa kilpailukyvyn heikkenemistä sekä työttömyyttä, joka osaltaan vaikuttaa suoraan ihmisten terveyteen ja hyvinvointiin. Keskustapuolueen tavoitteena on vahvistaa maakunnallista itsehallintoa. Tarkoituksena on luoda sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestäminen maakunnallisella itsehallinnolla, jossa maakunnilla olisi verotusoikeus.

Tasa-arvoa terveyspalveluihin

Kansalaisten terveys on keskeisten mittareiden mukaan parantunut. Terveydenhuollon laadun kehittämisen lisäksi terveyden eriarvoisuuden vähentäminen on ollut viime vuosikymmeninä suomalaisten terveyspoliittisten ohjelmien keskeinen päämäärä. Valitettavasti terveyserot esimerkiksi eri sosiaaliluokkien ja alueiden välillä ovat kuitenkin kasvaneet. Yhtenä syynä tähän on terveydenhuollon epätasa-arvoinen rahoitus- ja palvelujärjestelmä.

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä