Johannes Kanasen blogi Inhimillinen ja oikeudenmukainen yhteiskunta

Kaikki blogit puheenaiheesta Maallistuminen

Kansanjohtajien Patologiset mielensairaudet 1900-1991

Alkuihmisen elämän kokemus maanpäällä alussa on ollut äärimmäisesti vaihtelevaa, mutta aina ovat joutuneet varautumaan petoeläinten hyökkäykseltä, ja myös peto eläinten kaltaisilta ihmisiltä, ketkä ovat menettäneet ihmisyyden järkensä.

Miten monia tapahtumia surkeista yksilö uhreista, kylistä ja kansan yhteyskuntien lähtökohdista, ajautuneet lähipiirin kautta tai valinneet itselle äärimmäisiin narsistisiin patologisiin mielensairaan elämän tavan. 

Mikä tekee ihmiskunnan historiasta niin äärimmäisen laidasta laitaan?

Maallistuminen ja kristinusko

 

 Askettäin  kerrottiin englantilais -amerikkalaisesta tutkimuksesta, minkä mukaan maallistuminen auttaa kansakuntia vaurastumaan.

Näin väitetään olevan ,  jos yksilön oikeuksia ja etenkin naisten oikeuksia kunnioitetaan. Myös abortin ja homouden kannattaminen luo   entistä suuremmat mahdollisuudet pärjätä myös materiaalisella tasolla.

 

Onkohan maailmassa yhtään kansakuntaa, jossa tämä pätee? Tuskin.

 

Maallistuminen rauhoittaa uskontoja ja mahdollistaa sorrettujen nousun

Euroopassa on 30-vuotisen sodan jälkeen tapahtunut merkittävää maallistumista. Tämä on johtanut yhteiskunnalliseen vapautumiseen ja ihmisoikeuksien kehittymiseen. 30-vuotinen sota oli se sota, jossa katoliset ja protestantit tappoivat toisiaan keskisessä Euroopassa juuri tuon 30 vuoden ajan. Sodan seurauksena kummankin uskonnon valta ja ote yhteiskunnista heikkeni, eikä niillä ollut mahdollista pitää alaisiaan kurissa ja herran nuhteessa samalla tavalla, kuin ennen sotaa.

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä