*

Johannes Kanasen blogi Inhimillinen ja oikeudenmukainen yhteiskunta

Kaikki blogit puheenaiheesta Työmarkkinapolitiikka

Vaihtoehto rajojen sulkemiselle

Olen sanonut sen usein ennenkin ja nyt Turun tapahtumien jälkeen sanon sen taas uudelleen: vapaa maahanmuutto ei ole ongelma, vaan ongelmia aiheuttaa alistava ja syrjivä sosiaali- ja työmarkkinapolitiikka.

Vaikka tämä johdonmukainen selviö ei suomalaisessa poliittisessa keskustelussa ole lähes kenellekään selviö, niin miten tämä liittyikään Turkuun ja terrorismiin?

Maahanmuuttopolitiikka ei ole perustunut humanismiin vaan uusliberalismiin

Perussuomalaiset on ammentanut kannatusta maahanmuuttokritiikistä. Maahanmuuttajien ja kantaväestön välisen vastakkainasettelun on aiheuttanut uusliberalistinen työmarkkinapolitiikka, jota useat eri hallitukset ovat ajaneet 1990-luvun alusta lähtien. Tämä työmarkkinapolitiikka on synnyttänyt hierarkioita työmarkkinoille ja ihmisille kokemuksen siitä, että maahanmuuttajat vievät heidän työpaikkansa.

Paikallisen sopimisen vaikutuksia ei ymmärretä

Kävin tänään silmiäavaavan keskustelun kahden keskimääräistä vasemmistolaisemman ihmisen kanssa siitä, mitä paikallinen sopiminen on. Huomasin, että kaikki eivät ole sisäistäneet paikallisen sopimisen kansantaloudellisia realiteetteja. Paikallinen sopiminen ei tarkoita sitä, että työntekijöiden asemaa poljettaisiin.

SSS-hallitus – TES kunniaan vai paluu pestuumarkkinoille?

Tänään saimme kuulla Rehn-Lindström-Orpo –triolta, että ensisijainen keino edetä paikallisessa sopimisessa tulisi tapahtua työehtosopimusten (TES) eikä kaavailtujen hallituksen pakkolakien kautta.

Lisää rohkeutta rohkealle hallitukselle

Päivittäisen arvostelun kohteena oleva Sipilän hallitus on ansainnut kritiikin lisäksi myös tunnustusta. Se on onnistunut tekemään oikeat johtopäätökset sote-uudistuksessa ja työmarkkinapolitiikassa uudistaen Suomea raudan lujalla otteella.

 

Velkaantuminen, Sdp:n vaihtoehto, hallituksen linja, työmarkkinoiden vastuu

 

Tässä linkki kirjoitukseeni, joka julkaistiin lauantaina 23.1.2016 Keskisuomalaisessa.

 

Suomen velat, Sdp:n linjattomuus ja populismi, Sipilän hallituksen linjaukset ja työmarkkinoiden vastuu.  Siinä sisältö lyhyesti.

 

Olkaa hyvät ja lukekaa ja kommentoikaa!

http://www.ksml.fi/mielipide/kolumnit/nostetaan-jalat-pois-jarrulta-tamm...

Talouden syväkyykky

EK:n marionettihallitus, jota myös kolmen ässän hallitukseksikin kutsutaan, on tietoisesti ajamassa Suomen taloutta niin syvään kyykkyyn, että sieltä ei nousta ennen kuin useampi selkäranka on katkennut. Väkisinkin tulee mieleen että nyt kun oikeat sätkynuket on valtaan saatu, on aika putsata pöytä neljässä vuodessa ja seuraavat huolehtikoot jatkosta ja seurauksista. Tähän päämäärään näytetään pyrkivän elinkeinoelämän pyhällä kolminaisuudella; kiristys, uhkailu ja valehtelu.

Paikallinen sopiminen vai reilu sopiminen?

Paikallinen sopiminen vapauttaa meidät toimimaan kuten parhaaksi näemme! Vanhoina dinosauruksina ay-liikkeet kahlitsevat vapautemme ja jyräävät verovapailla osingoillaan, lainsäädäntövallallaan, sekä jatkuvilla lakoillaan alleen niin onnettomat yrittäjät, työttömät kuin työntekijätkin!

 

Sipilän hallitus ei ole tehtäviensä tasalla

Kun turvapaikanhakijakriisi on pahempi ongelma kuin maamme taloustilanne, minkä pääministeri Juha Sipilä (kesk) myöntää, miten on mahdollista, että hallitus nyt vasta havahtuu siihen?

TROIKKA tulee pian! Oletko valmis ?

Saksan ARD 1 -kanava tekee tutkivaa journalismia lupamaksujaan vastaan. ARD on YLEä vastaava laitos!

 

Mitä tekee YLE veroaan vastaan kansalaisten informoimiseksi ?

 

Vai onko tämäkin aihe liian arka ? Vastoin Suomen yleistä linjaa ? Tai eikö rahat riitä ?

 

https://

 

Tekstit asetuksista.

 

Kiitos

Hämis

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä